Breadcrumb

  1. Vår vision
  2. Om Santen
  3. Historik

Historik

 

Vi är stolta över Santens historia. Den började redan 1890 och vi är nu det största oberoende företaget som är helt specialiserat på oftalmologi.

1890 grundade Kenkichi Taguchi apoteket Taguchi Santendo i Osaka. 1899 lanserade han ögondropparna Daigaku, en enorm framgång som lade grunden till företagets inledande tillväxt och fortfarande säljs i Japan i dag. 

1914 anslöt sig Chuko Mita och företaget blev ett kommanditbolag. Santendo Co. Ltd bildades 1925 med Chuko Mita som styrelseordförande.

Vår långsiktiga strategi – från första början fram till i dag – är att växa genom att utveckla innovativa och tillgängliga oftalmologiska läkemedel. Däri ingår att stödja vår verksamhet genom att förvärva specialiserade oftalmologiföretag och etablera partnerskap med forskningsspecialister. Vi listades på Tokyobörsen 1977.

Vi började bygga upp vår verksamhet utanför Japan på 1990-talet. Nu har vi stora anläggningar i Asien, Amerika och Europa, inklusive alla större EU-marknader, med vårt EMEA-huvudkontor i Schweiz.